Diensten

Poelmann Natuursteen en Vloeren

De vloeren van Poelmann Natuursteen & Vloeren

Poelmann Natuursteen & Vloeren in Monnickendam is DE specialist op het gebied van natuurstenen vloeren. Door de kennis die wij in 30 jaar hebben opgedaan beheersen wij alle aspecten van het vak natuursteenspecialist. Hieronder vindt u een overzicht van onze diensten die wij in heel Nederland uitvoeren.

Terrazzo/granito vloeren

Terrazzo/granito vloeren mogen zich de laatste tijd verheugen in een alsmaar toenemende belangstelling van consumenten. Dit is een gietvloer die bestaat uit gebroken marmer en een bindmiddel zoals cement. De vloeren zijn in talrijke uitvoeringen verkrijgbaar, gebaseerd op de wensen van de klant. Zo kan gekozen worden voor één kleur marmer, maar ook een mengsel van meerdere kleuren kan een bijzonder effect geven. Heel bijzonder zijn de mozaïekvloeren. Hierbij worden kleine stukjes marmer in ieder gewenst patroon aangebracht. Door de aanschaf van een terrazzo vloer krijgt u een unieke vloer met een uitgesproken karakter die zeer slijtvast en goed te reinigen is. Mocht het oppervlak beschadigd raken door krassen, bijvoorbeeld als men zware bloempotten over de vloer schuift, dan kunnen wij door polijsten de originele glans herstellen.

Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in het opknappen van (ouderwetse) granito vloeren. Waar andere bedrijven stoppen met een renovatie, pakken wij juist ook de moeilijke klussen aan. Alles is te restaureren. U kunt bij ons terecht voor het repareren van gaten van bijvoorbeeld leidingen. Door uw vloer te polijsten kunnen wij deze weer in originele glans herstellen. Is uw vloer gaan zakken door afbraak van hout na bijvoorbeeld een rattenplaag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij brengen uw vloer weer terug naar de originele staat, vaak zelfs beter dan dat.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn er in vele uitvoeringen. Een epoxy gietvloer is zeer sterk, slijtvast en goed te reinigen. Wij leveren de epoxy gietvloer in elke gewenste kleur.
Een PU of polyurethaan vloer is een kunststof vloer die zachter en veerkrachtiger is dan de epoxyvloer. Door de elasticiteit zal deze minder snel scheuren. Ook deze vloer is makkelijk schoon te houden en kan voorzien worden van een patroon of (bedrijfs)logo. Een cementgebonden gietvloer bestaat uit een cementlaag en één of meerdere lak- of waslagen. Het is een naadloze vloer met het uiterlijk van beton en is ook bedoeld als dekvloer.

Zandcementvloeren

Een zandcementvloer is de laatste afwerklaag van een vloer waarin de leidingen worden verwerkt en die uiteindelijk afgedekt kan worden met een vloerbedekking naar keuze. De zandcementvloer bestaat uit een mengsel van zand en cement.

Natuursteen vloeren

Natuursteen is een veelzijdig product. Poelmann Natuursteen & Vloeren heeft zich de vele toepassingen eigen gemaakt. Naast natuursteen vloeren kunt u bij ons ook terecht voor aanrechtbladen en plinten. Ook voor de restauratie van grafmonumenten zijn wij in te schakelen.

Zelfs de meest robuuste vloer kan na verloop van tijd tekenen van slijtage gaan vertonen. Ook een calamiteit kan de vloer beschadigen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor onderhoud. Wij polijsten de vloer zodat er van de slijtage niets meer te zien is. Ook hebben wij ons gespecialiseerd in het repareren van natuurstenen vloeren. Dit vereist een gespecialiseerd vakmanschap. U kunt rekenen op onze expertise voor een professionele reparatie van uw natuurstenen vloer.